İmplant nedir sorusuna diş implantları özelinde yanıt vermek gerekirse özet olarak çene kemiğine eklenen vidalarla yapılan tedavidir. Eksik dişler hem diş sağlığı için hem de görüntü itibariyle kişilerin hayatını zorlaştırabilmektedir. Ağız ve diş sağlığı alanındaki teknolojinin de her geçen gün gelişmesiyle implant tedavisi yaygın olarak tercih edilen bir uygulama halini almıştır.
İmplant Nedir? Nasıl Uygulanır?
Ağız ve diş sağlığı aalanında kullanılan şekliyle implant; çene kemiğine uygulanan bir operasyonla bu kemiğin içine zirkonyumdan üretilmiş özel vidaların yerleştirilmesini ifade etmektedir. Zirkonyumdan vidalara hastaya uygun olarak hazırlanmış diş protezleri yerleştirilir. İmplant tedavisinde diğer dişlerde bir kesme ya da köprü gibi işlemlere gerek kalmaz. Sadece işlem yapılacak diş ele alınarak ve diğer dişlere zarar vermeden uygulanır.
Diş İmplant Kimler için Uygundur?
Implant nedir sorusunun yanında bu tedavinin kimler için uygun olduğu da merak edilmektedir. Bu tedavi çene kemiği ile doğrudan ilişkili olan bir tedavi olduğundan diş hekimi tarafından çene kemiği gelişimini tamamlamış kişilere uygulanabilir. Bununla birlikte gelişimini tamamlamış kişilerde diş hekimi bir röntgen ile çene kemiğini ve dişlerin durumunu görerek implant tedavisine engel olabilecek herhangi bir unsurun bulunup bulunmadığını kontrol eder. Şeker hastalığı olanlar, kan sulandırıcı kullananlar ve kemik erimesi olanlar için diş hekimine bu konuda mutlaka bilgi verilmesi gerekmektedir. Diş hekimi buna göre size nasıl bir tedavi uygulanabileceği hakkında bilgi verecektir.
İmplant Tedavisi Süreci Nasıldır?
İmplant nedir sorusundan daha da önemli olan bu soru aslında kişilerin implant yaptırmadan önce mutlaka öğrenmesi gereken bilgileri içermektedir. İmplant tedavisi süreci uzun soluklu bir süreçtir. Çene kemiğine yerleştirilen implantlar için bir tedavi ve iyileşme süresi bulunmaktadır. İmplantların kemik ile tam anlamıyla bütünleşmesini sağlayan bu süre 3 ay ila 6 ay arasında değişebilmektedir.
Bu süreçte diş bakımının eksiksiz olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Özellikle iltihap oluşmaması için ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi ve düzenli fırçalanması gerekmektedir. Aynı şekilde kalıcı protez yerleştirme işlemine kadar kullanılmak üzere konulmuş olan geçici köprünün de hassas bir şekilde kullanılması önem taşır. Özellikle bu tarafa çok yük bindirmemek ve sert cisimlerle temasından kaçınmak gerekir. Tüm bu konularda ve merak edilenler hakkında Dr. Özcan Çakmakcıoğlu ilk muayene sonrasında gerekli bilgileri verecektir. Bizimle iletişime geçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.