Diş implantı, eksik diş tedavisinde son yıllarda yaygın olarak tercih edilen protez diş uygulamalarından biridir. Diş implant nedir, nasıl uygulanır, fiyatlardı nelerdir merak ediliyor. İmplant, eksik diş probleminin giderilmesi amacıyla çene içine yerleştirilen suni bir diş köküdür. Uzman diş hekimleri, implant ile ilgili bilgi aktarırken kişilerin bu tedaviye uygun olup olmadığını da muayene sonucunda belirleyebiliyor. Operasyonla yerleştirilen bu diş kökünün, çenedeki kemiklerle kaynaşması için bir bekleme süresi vardır. Bekleme süresinde yapay kökün dokuyla ve kemikle uyumu istenildiği gibi gelişmişse eğer implant üstü protez diş yerleşimi yapılarak tedavi sonlandırılır. Tedavi hakkında daha önce hiçbir bilgiye sahip olmayanlar diş implant nedir diye merak edebiliyor. İmplantın gelişmiş bir tedavi olduğunu söylemek gerekir.
Diş İmplant Nedir ve Nasıl Yapılır?
Diş implant nedir? Nasıl yapılır? İmplant operasyon gerektiren bir tedavi olduğundan aslında biraz korkuyla yaklaşılıyor. Hastalar ağrılı ve uzun süren tedavi programlarıyla karşılaşacağını sanıyor. Oysaki implant diş tedavisi işin uzmanı tarafından kişinin ihtiyaçlarına göre planlandığında sonuca sınırlı süreler içerisinde gidebilen bir tedavi şeklidir. Peki, diş implant nedir, seanslarda neler yapılır? İmplant tedavisinin ilk adımı kapsamlı bir muayenedir. Bu muayenede hastanın ağız ve diş sağlığı kontrol edilir, öncelikli tedaviler gerçekleştirilir. İmplant yapılacak dişe gelindiğinde ise önce bölge uyuşturulur akabinde yapay diş kökü dediğimiz implant vidası ya da diğer deyişle çivi çeneye yerleştirilir. Bu süreçte hastalar ağrı – sızı hissetmez. Lokal anestezinin etkisi geçtikçe hafif ağrılar ve şişlikler görülebilir, normal. Diş kökü yerleştirildikten sonra buzla soğuk kompres yapılır. Kompres gün içerisinde sık sık yapılırsa şişkinlik ve ağrı gün sonunda minimum seviyeye iner. İlk birkaç gün kişilerin yeme – içmesine dikkat etmesi, diş hekiminin uyarılarına uyması gerekir. İmplantın dişle uyumu için 1 – 3 ay arası bekleme yapılır. Süre sonunda renk ve materyal seçimi yapılarak implant üstü protez yerleşimi gerçekleştirilir.
Diş İmplantı Bakımı
Diş implantı yerleştirildikten sonra kişiler bir süre sonra normal, sağlıklı bir yeme – içme rutinine kavuşur. Diş hekimlerinin ağız ve bakım uyarıları dikkate alındığı sürece uzun yıllar implant diş kullanılabilir. Diş implant nedir, başarı oranı ne kadar diye soran hastalara verilen cevap aynıdır: Ağız ve diş bakımı implantın başarısını artırır. Bu nedenle günlük önerilen ağız ve diş temizliği, bakımı ihmal edilmemelidir. Diş implantı hakkında daha fazla bilgi almak ve muayene randevunuzu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.