Zaman içerisinde, çeşitli etkenlerle renk değiştiren dişlerimiz yüzünden, çoğu kez gülümsemeyi unuturuz. Çocukluğumuzdaki bembeyaz dişlere dönebilmek için özellikli diş macunları kullanır, doğal çözümler bulmaya çalışırız. Peki diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
Gerek içtiğimiz çay, sigara ve kahve gibi içecekler, gerekse kullandığımız antibiyotikler, hatta içme suyunun flor oranı bile dişlerimizin sararmasına neden olabilir. Diş beyazlatma diğer adıyla bleaching, renkleri gitgide koyulaşan, bizi aynalardan uzaklaştıran dişlerimize uygulanan bir yöntem olarak öne çıkar. Dişler bu yöntemle 8-10 ton arasında beyazlık seviyesinde uygulamaya alınabilmektedir.
Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
- Klinikte Diş Beyazlatma
Klinikte beyazlatma, diğer adıyla Office bleaching, diş hekimi tarafından klinikte uygulanan bir lazer yöntemidir. Diş hekiminiz dişlerinize önce, bir jel sürer. Sonra dişlere lazer ışığı tutar. Lazer ışığı, bu jelin beyazlatma görevini yerine getirmesini sağlamak içindir. Uygulama için diş hekiminin analizine göre seans sayısı belirlenmektedir.
- Evde Diş Beyazlatma:
Diş hekiminiz ağzınızın ölçüsünü alarak, dişlerinizin üzerine takmanız için, kalıplar yapar. Bu kalıplar ince lastiktendir. İşlemin sonuçlanması 1-4 hafta arasıdır.
Diş Beyazlatma Yöntemleri Kimlere Uygulanır?
Diş beyazlatma yöntemleri maalesef isteyen herkese uygulanamıyor. Diş hekiminin yapacağı incelemeler sonucunda uygunluk konusunda karar verilebilmektedir. Dişlerinde çürük bulunanlar ya da diş etleriyle ilgili sorun yaşayanlara, tedavi sonrasında uygulanabiliyor. Büyüme çağında olan ve henüz gelişimi tamamlanmamış kişilere tavsiye edilmiyor. Sağlıklı dişleriniz ve diş etleriniz varsa, doktor muayenesi sonucunda yaptırabilirsiniz.
Ağzında protez ya da köprü olanların yaptırması sakıncalı olabilmektedir. Çünkü bu işlem sadece doğal dişler içindir. Doğal dişlerinizi beyazlatırsanız onların yeni rengine göre protez ve köprülerinizi de değiştirmeniz gerekecektir.
Hangi Yöntemi Seçmeliyim?
Bu tarz işlemlerde mutlaka diş hekimiyle birlikte karar vermek gerekmektedir. Size uygun diş beyazlatma yöntemini diş hekiminizle birlikte seçebilirsiniz.
Diş Beyazlatma için Uygulamalar Hakkında Daha Detaylı Bilgi için Tıklayabilirsiniz.