Diş Beyazlatma Doktor Kontrolünde Nasıl Olur?

Diş Beyazlatma Doktor Kontrolünde Nasıl Olur?

Diş beyazlatma, en çok ihtiyaç duyulan diş kliniği uygulamalarından biri olarak kabul ediliyor. Kahve, çay, alkol, sigara ve gün içinde yeme – içme işlemlerinin tümü dişlerin sararmasına, kararmasına neden oluyor. Dişlerdeki renk değişimleri ne yazık ki negatif bir görüntüye sebep oluyor. Diş beyazlatma doktor ve hastaların birlikte karar verebileceği bir tedavi yöntemidir. Doktor genel bir muayene sonrasında renk değişimine dair bilgiler verir. Diş yüzeyindeki kalıntılar, sararmalar, bölgesel izler doğrudan yaşam kalitesini etkileyebiliyor. Sosyal hayatta bile kişinin rahat bir şekilde gülümseyememesine neden olabiliyor. Bu yüzden diş beyazlatma doktor kontrolünde yapılması tavsiye ediliyor.

Ev tipi diş beyazlatma:

Ev tipi diş beyazlatma doktor tarafından hazırlanan kişiye özel diş kalıpları ve diş beyazlatıcı jel ile uygulanır. Alt ve üst çene ölçülür, plaklar yapılır. Kişiler jeli plağın içine ekleyerek dişlerine takmasıyla beyazlatma işlemi başlamış olur. 5 – 7 gün süren evde diş beyazlatma diş beyazlatma doktor muayenehanesinde gerçekleşmediğinde kullanılabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma:

ofis tipi diş beyazlatma doktor tarafından diş kliniğinde bizatihi uygulanıyor. Doktor kişinin durumuna göre yaklaşık 45 dakika veya 1 saatlik diş beyazlatma tedavisi uygular. Lazerli cihazlarla dişlere uygulama yapılarak kimyasal beyazlatıcılar kullanılır. Hasta 1 saatin sonunda ilk geldiği zamana kıyasla diş rengindeki farklılığı hissedebilir. Ofis tipi diş beyazlatma doktor kontrolünde yapılmakta ve ev tipi diş beyazlatmaya göre daha anlık bir şekilde sonuçları görmek mümkün olmaktadır.

Her iki diş beyazlatma tedavisi de doktor tarafından sağlanan materyallerle gerçekleşiyor olup, hastanın yararı doğrultusunda uygulanmaktadır. İki tedavi şeklinde de aslında diş beyazlatma doktor kontrolünde gerçekleşiyor. Kişiler genellikle çok yoğun kahve – çay – sigara tüketiminden sonra bu tedaviye ihtiyaç duyabiliyor. Beslenmeye ve alışkanlıklara göre diş renginde sararma ve lekelenme yaşayan kişiler de bu yöntemlere başvurabiliyor. Diş hekimlerinin ise dişlerdeki lekelenmelerin derinlerde yer edinmemesi için önerdiği şey düzenli bakım. Diş yüzeyindeki lekeler, zamanla diş köklerinde hasara neden olabiliyor. Düzenli temizlenmemesi, gargara yapılmaması ve en önemlisi diş kontrolüne gidilmemesi neticesinde ortaya sağlıksız durumlar çıkabiliyor.