Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama diş tedavisinde hastaların yaşam kalitesini arttırmak için özellikle doğal dişlere benzerliği ile dikkat çekmektedir. Hastaların yaşam kalitesini arttırmada tüm dünyada kullanılmaktadır. Bu konuda bilimsel çalışmalar neticesinde diş kaplamalarında zirkonyum kullanımı yaygınlaşmıştır.

Zirkonyum Diş Kaplama ve Biyolojik Uyumluluk

Diş tedavilerinde sadece dış görünüş tedavi açısından yeterli değildir. Burada iki konunun daha önemle altını çizmek gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi malzeme kalitesi ve materyalin uzun ömürlü olması. Seçilen malzeme çabuk deforme olacak ya da dayanıklılığı düşük bir yapıdaysa hasta açısından yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Diğer yandan zirkonyum diş kaplama gibi yüksek dayanıklılığa sahip malzemeler korozyona karşı daha dirençlidir. Aynı zamanda bu materyalin renk değişimi karşısında da performansı olumlu yönde değerlendirilmektedir.

Zirkonyumun kalitesi ve dayanıklılığı yanında bir diğer önemli konu da biyolojik uyumluluktur. İnsan vücudunun dışardan eklenen malzemeleri kabul etmesi tedavinin başarısı açısından büyük önem taşımaktadır. Yine zirkonyum bu konuda da öne çıkmaktadır. Bakteri oluşumunda negatif bir durum görülmediği gibi ağızda farklı tat ve koku bırakmaması açısından da tercih edilmektedir. Diş kaplamalarında yumuşak doku yani diş etinin de kaplama malzemesine tepkisi çok önemlidir. Zirkonyum bu anlamda da yumuşak doku ve diş etiyle yüksek uyumluluk göstermektedir.

Zirkonyum Yapısı

Zirkonyum veya seramik diş implantları, titanyum implantlara benzer şekilde diş eti çizgisinin kenarına cerrahi olarak yerleştirilen tek parçalı bir tasarımdır. Bu tek parça tasarım nedeniyle, genellikle kullanımı daha kolaydır.

Seramik diş implantları, bir zirkonyum oksit formu olan yüksek kaliteli zirkonya kullanılarak yapılır. Zirkonyum genellikle bir metal olarak düşünülürken, oksit ilavesi yapısını, adını ve diş alanında kullanıldığında nasıl davrandığını değiştirir. Ortaya çıkan implant beyaz renktedir ve estetik açıdan titanyum alternatifinden daha hoştur.

Yüzey Performansı

Zirkonyum kaplamadan dişin yüzeyindeki pürüzsüzlük oranı çay ve kahve gibi özellikle yoğun renk bırakan içeceklerden minimum seviyede etkilenecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece dişin renk performansı da dayanıklılığını koruyabilmektedir. Kısacası diş kaplama tedavisi seçiminde zirkonyum son yıllarda yaygın olarak tercih edilmekte ve öne çıkmaktadır.

Dr. Özcan Çakmakcıoğlu Nişantaşı’nda bulunan muayenehanesinde hizmet vermektedir. Özellikle estetik diş tedavileri, kaplama, diş beyazlatma ve implant tedavisi gibi konularda hastalarına hizmet sunmaktadır. Bize ulaşarak detaylı bilgi alabilir ve muayene için randevunuzu oluşturabilirsiniz. Muayene sonucunda detaylı bilgi verilerek tedavi sürecinize geçiş yapılabilmektedir.