Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği

Diş tedavisi denince akla hemen diş çekimi, diş dolgusu, kanal tedavisi geliyor. Estetik diş hekimliği rutin diş problemlerinin biraz dışında olarak; dişlerdeki işlevsellikle birlikte görselliği de ele alır. Dişlerdeki çapraşık görüntü ya da diş boyutlarının fazla küçük olması gibi birçok diş probleminde estetik kaygılar söz konusudur. Estetik diş hekimliği bu kaygıları ortadan kaldırmak, hastalara doğal, parlak bir gülümseme ve aktif bir yeme – içme rutini sağlamak üzere çeşitli tedaviler uyguluyor. Dişlerdeki görüntüden dolayı iş, sosyal ve özel yaşamı olumsuz etkilenen hastalar diş tedavisinde estetik diş uygulamalarını çok tercih ediliyor.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları

Öne çıkan bazı uygulamalar şöyledir:

Gülüş Tasarımı: Doğal gülümseme her birey tarafından tercih edilir. Bu hayale engel olan şey bazen çapraşık dişler olurken bazen de dişleri gölgede bırakan uzun diş etleri olabiliyor. Birçok unsur kişilerde gülümserken kaygı oluşturabiliyor. Estetik diş uygulamaları, kişiye özel gülüş tasarımlarıyla bu problemleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Gülüş tasarımında ihtiyaca göre birçok tedavi birden uygulanabiliyor.

Diş Beyazlatma: Çay, kahve, asitli içecekler, sigara ve alkol dişlerde renk değişimine sebep oluyor. Özellikle günlük yaşamın vazgeçilmezi çay ve kahve dişlerde bariz bir leke bırakıyor. Dişlerdeki bu görüntüyü estetik diş hekimliği uygulamalarından olan diş beyazlatma tedavisiyle ortadan kaldırmak mümkün. Ev ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleriyle dişlerdeki renk probleminin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Diş Kaplama: Porselen ve zirkonyum diş kaplama tedavileri tercih edilen ve sonuç veren uygulamalardır. Dişlerdeki birçok problem kaplamalar ile birlikte aşılabiliyor.

Bonding: Bonding, yaygın olarak talep gören uygulamaların arasında bulunmaktadır. Dişlerdeki ufak hasarları gideren, dişlerin korunmasına yardımcı olan ve aynı zamanda kötü görüntüyü ortadan kaldıran bonding; dişlerin kesilmeden işlemden geçmesini amaçlamaktadır. İki diş arasındaki aralıklar, diş dokusunda kayıplar, küçük diş sorunları ve daha birçok diş probleminde bonding uygulanıyor.

İmplant: Eksik ya da kayıp diş vakalarında hastaların dayanıklı ve uzun ömürlü olmasından ötürü tercih ettiği implant; estetik diş hekimliği uygulamaları kapsamında değerlendirilebilir. Ağız içerisinde herhangi bir dişin özellikle de gülerken ya da konuşurken görünen bir dişin eksik olması kaygıya neden olabiliyor. İmplant tedavisi gerçek dişe en yakın görüntüyü sunarak bu kaygıyı gidermeyi başarıyor.