Tek Diş Kaplama Fiyatları

Tek Diş Kaplama Fiyatları

Diş kaplama tedavilerinde bilindiği üzere kullanılacak materyale ve diş hekimine göre tek diş kaplama fiyatları değişkenlik gösterir. Dişin kaplanması haricinde uygulanacak ekstra işlemler ise fiyatın güncellenmesine sebep oluyor.

Tek Diş Kaplama Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kapsamlı muayene, diş hekiminin önerileri ve sizin istekleriniz çerçevesinde tek diş kaplama fiyatları belirlenebiliyor. Spesifik bir fiyat vermek yanlış olacağından bu tür durumlarda bizi arayarak fiyat bilgisi öğrenmeniz en doğru adımdır. Diş hekimlerimiz, önceliğini dişin sağlığına, işlevine ve estetik görüntüsüne vermesi, tedavinin sonucunu etkiliyor. Bu nedenle tek diş kaplamasında kullanılabilecek birçok materyal bulunuyor. Diş hekiminizle birlikte karar vereceğiniz malzeme, tedavinizin fiyatı hakkında size net cevaplar almanıza yardımcı olacaktır.

Tek Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Tek diş kaplaması yapılmadan önce her zaman olduğu gibi ağız ve diş taramanız gerçekleştirilir. Söz konusu dişin kaplamaya herhangi bir engeli varsa bu engel ortadan kaldırılır bazı durumlarda ilaçla tedavi gerekir. Kaplamaya hazır olan dişlerde ise ilk adım diş kesimidir. Anestezik iğne yapıldıktan sonra dişleriniz kaplama için uygun hale getirilir. Bu süreçte hiçbir acı hissetmezsiniz.

Diş kesim işlemi tamamlandıktan sonra diş kaplaması için ölçü alınır. Ölçü özel bir malzeme yardımıyla ya da dijital şekilde alınır. Ölçü alma esnasında yine hiçbir acı hissetmezsiniz. Ölçü işleminin ardından isteğe ya da estetik görüntüye bağlı olarak kesilen diş yerine geçici diş yapılır.

Alınan ölçülere göre yapılan diş, önce prova edilir. Renk ve boyut açısından diğer dişlerle olan uyumuna bakılır. Komşu dişler, diş etleri, diş rengindeki bütünlük, alt dişlere oranı gibi birçok unsur göz önünde bulundurulur. Uyumsuzluk söz konusu olduğunda diş teknisyeninden dişin değiştirilmesi istenir. Tüm bu değişimler başlangıçta belirtilen tek diş kaplama fiyatları ile aynıdır, herhangi bir artışa sebep olmaz.

Son adımda ise kaplama diş kalıcı biçimde dişinize yapıştırılır. Diş hekiminiz sürecin iyi ilerlemesi için her aşamada sizi bilgilendirir ve kaplama sonrasında desteğini sürdürür.

Tek Diş Kaplama Sonrası Bakımı

Tek diş kaplama fiyatları yapılan işlem, kullanılan kaliteli malzeme, gösterilen estetik özen düşünüldüğünde ekonomik kabul ediliyor. Neredeyse her seviyede tek diş kaplaması yaptırabilirsiniz. Hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın kaplama sonrasında diş bakımınızı düzenli yapmalısınız. Standart ağız ve diş sağlığı bakımınızı, temizliğinizi aksatmadan yapmanız kaplama dişinizin ömrünü uzatır. Tedavi hakkında bilgi almak ya da randevu oluşturmak için bizi arayabilirsiniz.