Diş Polikliniği

Diş Polikliniği

Diş polikliniği her türlü diş problemlerinin tedavi ile çözüme kavuşturulduğu merkezlere verilen isimdir. Tedavi ve uygulamalara göre farklı uzmanların olduğu diş polikliniği; ülkemizde çok yaygındır. Her şehirde yüzlerce farklı diş polikliniği görmek mümkündür. Diş merkezlerinin bu denli yoğun olması aslında ağız ve diş sağlığındaki talebi gösteriyor. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı konusunda yeterli seviyeye gelinememiştir. Hala diş bakımına dair birçok yanlış bilgi ve ihmal bulunuyor.

Diş Polikliniği Seçimi

Diş poliklinikleri, kendilerine gelen hastalara diş tedavileriyle ilgili yardımcı olurken aynı zamanda ağız ve diş sağlığının nasıl yapılması gerektiği yönünde ipuçları veriyor. Uzman doktorların önerileri dinlenildiği takdirde hastalar bilinçleniyor, sağlıklı dişlere kavuşuyor. Gün boyu onlarca hastanın muayenesi, tedavi programı, tedavisinin son rötuşları uzman doktorlar tarafından yapılıyor. Cerrahi işlemler, estetik uygulamalar gibi tedavinin içeriğine göre poliklinik kategorize edilir. Gelen hastalar, nasıl bir işleme ihtiyaç duyuyorsa o tarz bir doktoru ve polikliniği tercih edebilir.

Estetik diş hekimliği polikliniklerin en yoğun bölümüdür. Diş beyazlatma, implant diş tedavisi, diş teli, şeffaf plak, zirkonyum kaplama, porselen diş estetiği, protez diş, diş eti problemleri estetik diş uygulamaları ile sonuca kavuşturulur. Diş hekimi, hastanın yaşından diş sağlığına kadar birçok unsura göre tedavi programı belirler. Çok zorlu ve stresli bir süreç gibi görünen diş tedavileri aslında uzman bir doktor ile karşılaşıldığında o kadar da zor olmadığı anlaşılır. Diş poliklinikleri çoğu kişi için korkutucudur. Tedavi küçük olsa bile iğne korkusu, canım yanacak endişesi hastayı yıpratır. Diş hekimleri böyle hastalar için daha hassas davranıyor, hastanın tedaviden geri kalmasını önlüyor.

Diş Polikliniği Fiyat Politikası

Diş poliklinikleri belli bir standart üzerinden fiyat belirler. Diş uygulamaları çoğunlukla kişiye özel olup farklı seviyelerde fiyatlandırılır. Kaplama yaptırmak isteyen bir hastaya birden fazla kaplama tedavisi önerilir ve bunların hepsi değişik maliyetlere sahiptir. Bu nedenle rastgele fiyat alıp bu fiyata göre hareket etmek yanlış olur. Net bilgi için merkezimizden randevu talep edebilirsiniz.